Ervaringen

Het helende effect van het herstellen en verdiepen van je verbinding met natuur en met jezelf

Ik had moeite om echte verbinding te maken met mezelf en met anderen. Het was een gevoel van eenzaamheid, onrust en er niet bij horen, een verdrietig gevoel en ook soms angstig omdat ik vertrouwen in de toekomst miste. 

Deelname aan het traject heeft me rust, vertrouwen en veiligheid en de mogelijkheid om te communiceren met de Aarde gegeven. Verbinden met mezelf is 100 % verbeterd,  tegen anderen ben ik duidelijker en directer. En het gevoel dat ik erbij hoor (op Aarde) is hemels..  🙂

Wat veel indruk op me gemaakt heeft is de oefening waarbij ik contact maak met de Aarde, maar nog meer: waar de Aarde contact maakt met mij! Zo onvoorwaardelijk liefdevol dat ik er iedere keer weer kippenvel van krijg.. Dat is de basis van het leven. Ik vond fijn in de begeleiding van Hester dat ze op de achtergrond bleef, dus eigenlijk moest ik veel zelf doen.. Maar dat kon alleen maar doordat we samen de wandeling hadden gedaan, waarbij echt iets geopend is, of geïnitieerd of zoiets. De terugkoppelingen vond ik fijn omdat ze meevoelde wat er gebeurde en niet invulde of oordeelde. Daardoor wordt het proces niet ingedamd, maar kan het groeien.  Joans ervaring met het Bewuste Natuurbeleving traject 

“Hester geeft je de verbinding met natuur terug door je stil te laten staan bij wat je voelt: wat en wie je bent. Je intuïtie te laten spreken wanneer je stil staat en zo wonden te (h)erkennen en uiteindelijk te helen. 

Na vier jaar coaching & therapie (gesprekken) gehad te hebben (binnen, in een redelijk donkere kamer op dezelfde plek: soms wel 6 uur lang) kan ik zeggen dat de verbinding die je weer opnieuw maakt met je ware natuur, een enorm helende werking heeft. Hester heeft het me niet laten zien, maar laten voelen.”  Eva’s ervaring met een Natuurontmoeting op Maat

“Voor 2,5 dag heb ik me ondergedompeld in de natuur, met mijn tentje in een prachtige en rustige omgeving. Wat was dat een bijzondere en waardevolle ervaring. Hier heb ik geleerd dat natuur geen decor is, maar een onderdeel van mij. Ik leerde in dit weekend afstemmen op alles wat om me heen leeft, de energie van de aarde, planten en bomen ervaren en daarmee uitwisselen. Echt contact maken, voelen, proeven, beleven en ruiken. Alles ging aan in dit weekend en ik stond versteld van het effect wat het had op mijn lichaam en geest. Na dit weekend voelde ik me zo opgeladen. Alsof ik 2 weken op vakantie geweest was. Ik voelde me gegrond, stevig, alle zintuigen stonden ‘aan’ en ik voelde me gezuiverd. Daarnaast heb ik zo veel tools geleerd om deze bewuste verbinding te kunnen blijven toepassen en ervaren. De begeleiding van Hester was hierin zo fijn en goed afgestemd op dat wat mocht ontstaan en nodig was.”  Amy’s ervaring met de Zomerse Natuuronderdompeling

Gedurende het traject kwam ik steeds meer in ontspanning. In een paar weken tijd moet ik veel minder van mezelf….mag ik veel meer, ben ik spontaner en weer lekker een beetje impulsief…..iets meer speels….heb ik meer zin in het leven. Kan ik meer genieten. Ben ik positiever. Doe ik het rustiger aan….

Het heeft me een sprong gegeven in zelfacceptatie…..ik ben echt ok in wie ik ben en waar ik sta in mijn leventje…..ik heb een goede en fijne plek…..

Ik hoor erbij, ik ben onderdeel van het geheel…..ik heb daar zo lang naar gezocht…..

Door mijn ervaringen van de afgelopen weken in en met natuur, kom ik tot de conclusie dat ik gewoon mijn simpele zelf mag zijn, die zo complex is en dat dat helemaal ok is. En dat er zoveel liefde en zachtheid is in en om ons heen, eigenlijk overal.Thea’s ervaring met het Bewuste Natuurbeleving traject

Eenheid ervaren geeft ruimte

Ik heb een andere kijk op oordelen gekregen, dat je iets elke keer als nieuw kunt bekijken.Grootsheid en eenheid ervaren: dat geeft enorm veel ruimte. Alles wat ik vertel over wat ik heb ervaren en wat het geeft, is zo’n klein stukje van het geheel, van het gevoel dat het geeft. Je moet het ervaren het is niet uit te leggen. Sille’s ervaring met de Zomerse Natuuronderdompeling

Door de natuurontmoeting met jou ontdekte ik hoe ik mijn zintuigen open te kan stellen voor alles wat om ons is. 

We begonnen de oefening aan de rand van een pad, zittend op de koude grond. We deden onze ogen dicht, zaten, luisterden. Het eerste wat ik hoorde waren de auto’s ver weg. Daar had ik meteen allemaal negatieve associaties bij maar al snel ontdekte mijn gehoor andere geluiden. 

De specht die ik zowel hoorde kloppen ergens ver voor ons als de specht die overvloog en zijn kenmerkende geluid maakte. De zachte wind over mijn gezicht.Ondertussen kwamen er langzaam maar zeker steeds meer geluiden en sensaties uit de natuur bij en werden de geluiden die me anders zo storen minder. 

Ik leerde hierdoor opnieuw filteren: wat wil ik horen? Waaraan wil ik me verbinden? Wat voedt mij? Wat geeft me een gevoel van geluk, liefde zelfs? En andersom: waarmee dien ik de natuur, het leven?

Dat gevoel van geluk is de verbinding met mijn bron, de bron. Noem het God, je ziel, het al, het universum, dat maakt me niet uit, ik ben er oprecht van overtuigd dat elk mens verbinding kan maken met de kern van ons mens-zijn, de verbinding met een groter geheel dan wijzelf zijn maar waar we als individu wél deel vanuit maken. Niemand staat er los van, ook als je daarvoor je best doet om er los van te zijn. 

De verbinding met die bron zocht ik vaak buiten mezelf maar door deze natuurontmoeting ontdekte ik dat in mezelf de rijkdom van die bron aanwezig is en die voel ik door me open te stellen voor het leven om me heen: de bomen, het mos, de bladeren, de vogels, de wind, de regen, de kou, de insecten, de aarde, werkelijk alles.

Afgelopen jaren zijn de laagjes bevroren gevoelens die over mijn ziel of bron, of hoe je het wilt noemen, lagen gedooid. Angst, boosheid, frustratie, het is ontdooid. En de kracht van de natuur helpt me daarbij. Wat dat doet? Het zorgt ervoor dat mijn ziel gevoed wordt. En dat gaat heel rap omdat ik het vaak oefen. 

Ik ben altijd al gespitst geweest op de schoonheid in de natuur, simpelweg door ernaar te kijken en het als het ware op te zuigen. Dat deed ik als kind al maar was ik met het volwassen leven wel een beetje kwijtgeraakt en jij wakkerde dit weer aan.

De oefening die we deden met het kijken naar het ritme van de blaadjes, te beseffen dat elk blad een eigen ritme heeft, dat ontroert me diep. 

Als je me vraagt wat ik nu anders doe wanneer ik in de natuur ben? Ik ben vooral anders geworden in het openstellen. En vanuit de situatie waarin veel van mijn gevoelens bevroren waren, ik niet dieper in mijn eigen ziel kon komen, is dat een heel grote stap geweest.Datzelfde doe ik nu als ik buiten loop, me openstellen, vooral als ik alleen ben want dan beleef ik alles intenser en ben ik me er bewust van. 

Samen met jou stilstaan bij een boom en de trilling van de boom voelen, raakt me nog steeds en vult me met verbazing dat ik dat kan voelen! Ik denk ook nog weleens dat zo’n gevoel een trilling is van mezelf door de wandeling die ik maak op dat moment maar onlangs liep ik met een vriendin langs een oeroude boom hier in de buurt en zei begon over de trilling die ze voelde, en die voelde ik ook! 

Het me openstellen en ook even vragen of ik welkom ben in een bos is daar trouwens onderdeel van… 

De bewustwording van en bewondering voor alles wat ons als mens en in dit leven, gegeven is, ligt daaronder. Het maakt me ’klein’ op een fijne manier, het maakt me niet de mindere, ik blijf in mijn waarde, de natuur blijft in haar waarde.

Wat de ervaring bijdraagt aan mijn leven is dat ik vanuit moeilijke periodes, als angst en sombere of boze gevoelens ineens weer aan de oppervlakte liggen, vrij direct toegang heb tot een manier om me weer te verbinden met mijn bron, mijn zijn, mijn ziel. 

Er is helemaal niet zoveel nodig in het leven om gelukkig te zijn of überhaupt om te ’zijn’. Ik ben genoeg als mens, ik ben (al) waardevol, gewoon door puur en oprecht te zijn. Dat geldt als je het mij vraagt in de kern voor elk mens.

Het is wat de roodborst me laat zien als ik heel even getuige ben van zijn leven hier op aarde terwijl ik een wandeling maak door de schitterende sneeuw die gevallen is afgelopen weekend.

Hij wipt rondom de voet van de boom in de sneeuw opzoek naar eten, ontdekt mij, neemt plaats op een takje, kijkt even naar me met zijn kleine zwarte oogjes en even snel als dat hij op de tak ging zitten gaat hij terug naar de boom opzoek naar eten. 

Dit kunnen ervaren, getuige zijn van zijn leven, dat geeft me een heel diep geluksgevoel. Alles is op dat moment compleet. Merijntjes ervaring met een Natuurontmoeting op Maat

Zonder de Eco-Art had ik de bodem gemist

Weet je wat zo mooi is? Ik ben op het punt gekomen dat ik mijn ware levensopdracht durf te omarmen (duurde even..) en alles wat ik hier bij nodig heb of aan het doen ben, levert een stukje van de puzzel! De natuur heeft hier een enorme bodem in gelegd. Zonder dit project, de Eco-Art, had ik die bodem en tegelijkertijd dit hele web-of life gemist. Dus heel veel dank hiervoor! Annes ervaring met Eco Art therapie

 

Met beide voeten op Aarde

Het was fijn om weer eens echt met beide benen op onze aarde te staan.En wat voor aarde! Ik realiseer me veel te weinig hoe liefdevol en welkom we zijn…Ik ben er de hele dag nog blij van geweest! Je hebt me bijna letterlijk weer even met mijn neus op de aarde gedrukt! 🙂 Ook viel het me op dat ik, ondanks laat naar bed, vroeg uit de veren was, en de hele dag blaakte van energieJoannes ervaring met de Aarde-dag

 

Ik sta nu anders in het leven

De Bosbeleving heeft diepe indruk op me gemaakt. Het maakt dat ik nog weer anders door het bos zal lopen. Dat ik anders in het leven zal staan. Het op deze manier het bos beleven, is ook mijn leven beleven op een nieuwe intense manier.

Heel prettig was het om aan het begin, voor dat we het bos ingingen, we alles wat ons bezig hield/de wereld achter ons moesten laten. Door dit heel bewust te doen ging ik echt leeg het pad op.

Al gelijk voelde het bos anders, ik voelde me welkom. Werd als het ware uitgenodigd/opgenomen in diepere lagen. Ik ervaar nu grote verbondenheid met het bos. Heb me echt gedragen en omhuld gevoeld door het bos. Dankzij de Bosbeleving blijft het bos me bij en ook bij me!  Dini’s ervaring met de Bosbeleving

 

Diepere verbinding met Aarde en mezelf

 Zoals je ons vandaag dieper in verbinding met de aarde en daardoor dichter bij mijzelf bracht. is fenomenaal. Het voelt heel diep gaan. Wils ervaring met de Aarde-dag

 Ik vind het moeilijk om mijn ervaringen in woorden te vatten omdat het wellicht afbreuk doet aan de prachtige diepte en bijzondere gevoelens die ik heb mogen beleven. Ik vind de Aarde-ervaring een heel mooi en dierbaar cadeau. De dag voelde warm, intiem en vrij. De ervaringen hebben mij veel diepe, mooie en wonderbaarlijke gevoelens gebracht. Ontroering, verwondering en diep onder de indruk. Deze dag geeft mij veel rust en een stuk vertrouwen in het leven terug. Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.

Dank je wel lieve Hester en dank je wel bos voor deze prachtige ervaring! 

Ik heb geleerd hoe ik op dieper niveau contact maak met de aarde en natuur om me heen. Voorheen ging ik veel naar buiten om te wandelen in het bos. Hier voelde ik me beter door en kon lekker ontladen. Na het weekend voelt dit anders. Het contact met de natuur om me heen is gelijkwaardiger. Ik dump niet alleen mijn stress en laad op, maar er is uitwisseling op gelijk niveau. Er is duidelijk een verbinding voelbaar tussen mij en alles wat om mij heen leeft. Amy’s ervaring met het Zomerweekend Bewuste natuurbeleving

 

Nu pas weet ik hoe het voelt om echt geaard te zijn

Er is dieper contact voelbaar met de aarde. Ik kan nu pas echt zeggen hoe het voelt om geaard te zijn en wat dat met me doet. Ik voel me veel krachtiger en voel meer liefde als ik bewust contact maak. Het is voelbaar in mijn lijf: ik voel mijn hart openen, mijn voeten en lijf stromen. Ik sta meer open zonder daar last van te hebben. Heel fijn.

Ik had geen verwachting toen Hester kwam en dat had ook niet gekund denk ik.Nu 3 weken later loop ik totaal anders op ons land en in ons bos.

Hester heeft een zaadje geplant in mijn eigen werkelijkheid op dat moment op die dag. Voor mij heeft het grote waarde dat ons land en bos energetisch kloppend voelt als ik er mee werk. Niet zomaar wat doen maar samenwerken met het grotere bewustzijn. We zijn tenslotte samen een groot veld van energie. Barts ervaring met het Nieuwe Aarde – op je plek traject

 

Inzichten en groei dankzij Eco Art met een boom

SUPER BIJZONDER: alles wat ik terug krijg van de boom door samen een Artwork te creëren.  Ik voel nu echt: we  zijn allemaal met elkaar verbonden. Helens ervaring met Eco-Art traject