Eco Art therapie

Creatief, sensitief en intuïtief vanuit natuurverbondenheid

 • Wil je graag creëren maar loop je steeds tegen blokkades aan in jezelf?
 • Heb je moeite met het in taal uitdrukken van wat je ziet, voelt en ervaart?
 • Verlang jij naar een dieper contact met jezelf en natuur?

Dan is Eco Art therapie een prachtige kans om vanuit de liefdevolle verbinding met al het leven en Aarde, je blokkades en oordelen op te lossen. Je krijgt een positief beeld van jezelf, je creatieve en kunstzinnige talent en de creatie stroom wordt geopend en geactiveerd. Dit werkt door op andere levensterreinen zoals het duidelijker kunnen voelen wat jouw pad is, welk werk bij je past.

moddervoet mirjam van elst

Natuur is een heel geduldige en liefdevolle leermeester.Er is geen oordeel over wat je maakt, wie je bent en hoe het eruit ziet.Dat maakt het creëren in en samen met natuur zo’n bijzondere ervaring.Het raakt je hart en ziel op een verrassend lichte wijze, puur natuur.Je voelt dat het weer gaat stromen in jezelf.

“Trust what the natural world unveils as it opens your eyes and reconnects you with the magic, joy and beauty of your birthright”  -Theresa Sweeney-

Wat is Eco Art therapie?

Eco Art therapie is een individuele ervaringsgerichte cursus waarin de ontplooiing van jezelf en je creativiteit centraal staat. Je verbindt je denken en voelen met de wijsheid van de Aarde. Dat doe je door in samenwerking met natuur Artwork te maken. Van nature zijn we geboren met  liefde en respect voor de puurheid, schoonheid en perfectie van de natuur, waar we onderdeel van zijn. Maar we groeien op in een samenleving die losstaat van deze intelligentie van de Aarde.  Dit maakt ons een vreemdeling voor onszelf en al het andere leven. Onder andere door de disconnectie van onze gevoelens en gedachten van de helende flow en wijsheid die voelbaar is in de verbinding met natuur en Aarde hebben we te kampen met ontevredenheid, depressieve gevoelens en burn out.

In vrijwel alle therapieën of methodes voor zelfontplooiing wordt deze connectie vergeten. Er is aandacht voor mindset, onverwerkte emoties, connectie met het lichaam, chakra’s, vorige levens. Maar niet voor de relatie met natuur en Aarde. Terwijl dit toch eigenlijk de basis is van waaruit je je leven kunt ontplooien.

Hester Tielrooy

” Mijn eigen ‘kunstenaarsschap’ is al vroeg op de basisschool de kop ingedrukt. De creatieve lessen bestonden vooral uit het natekenen van plaatjes die door andere gemaakt waren. Ik werd hierdoor erg goed in het nauwkeurig kopiëren van werk van anderen. Maar mijn eigen gevoel en ideeën uitdrukken in creaties werd niet gestimuleerd.En zoals het met velen gaat, ging ik het uit de weg als er iets getekend moest worden.Toen ik een paar jaar geleden de Eco Art Therapy opleiding ging volgen, werden deze verwondingen geheeld. In samenwerking met natuur maakte ik contact met mijn oorspronkelijke creativiteit. Ik durfde mijn spontaniteit en onbevangenheid met betrekking tot het creëren de vrijheid te geven.Dit was een heling die nog dieper ging dan alleen het “durven tekenen en dat aan anderen laten zien.” Het was een ontbrekend stukje van de puzzel in mijn jarenlange aandacht voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Dankzij de bevrijding van dit potentieel gingen mijn denken, voelen, intuïtie en creativiteit veel effectiever samenwerken. Daarom ik gebruik Eco Art nu nog regelmatig om bijvoorbeeld iets op te lossen in mij zelf wanneer het beeld onduidelijk of verward is. Verder is Eco Art heel helpend gebleken wanneer ik bepaald gedrag van een dier beter wil begrijpen of moeite heb met het maken van een keuze. Ik zet Eco Art ook in om een dieper contact te krijgen met een boom, plant of landschap.” – Hester Tielrooy –

Programma op maat

Het Eco Art traject wordt volledig afgestemd op wie jij bent en waar je nu staat.We beginnen met het Startgesprek, waarin we kennismaken en je uitleg krijgt over de achtergrondvisie van de Eco Art therapie, het Web of Life en de 54 senses.Je ontvangt de lessen per mail, deze bestaan uit het maken van een Artwork en het beantwoorden van een aantal vragen die je meer inzicht geven in ‘wat je nu eigenijk gemaakt hebt’ in samenwerking met natuur. Deze antwoorden vormen het verslag en dat stuur je samen met een foto van je Artwork naar mij. Ik geef je daar feedback op en stel verdiepende vragen zodat je ook vanuit een andere invalshoek zicht krijgt op het proces dat door het Artwork zichtbaar wordt. Wanneer de les afgerond is, ontvang je de volgende. Je kunt het cursus traject dus in je eigen tempo doen.  Wel zal ik als het nodig is, informeren ‘hoe het met je gaat’ en je helpen inzicht te krijgen in eventuele blokkades waardoor je bijvoorbeeld vastgelopen bent.

Je hebt tijdens de cursus recht op onbeperkte begeleiding via mail en/of telefoon.De prijs voor de cursus is 240 € per module.Eco Art therapie is een bijzonder traject met verrassende natuurontmoetingen en helende uitkomsten

“The soul never thinks without a picture”  – Aristoteles-

Kraaiendal tapijt van beukenkatjes

ECO ART BASIS

Natural senses

In de basismodule bevrijd je je oorspronkelijke creativiteit van de labels en oordelen die er op zijn geplaatst door opvoeding, scholing en cultuur.Je creëert in samenwerking met natuur je Artwork en ervaart hoe fijn het is om zonder oordeel te creëren.

Graan

ECO ART VERVOLG

Natural Self- Awareness

In de vervolgmodule versterk je je eigenwaarde en het vertrouwen in jezelf, het leven door in samenwerking met natuur artwork te maken.Je voelt je gesteund en geliefd in de verlevendigde verbinding met natuur. 

Bijen zorgen voor verbinding

ECO ART VERDIEPING

Natural Problem solving

In de verdieping module krijg je door het maken van Artwork inzicht en heling in situaties die je bezighouden. 

Je leert verschillende invalshoeken om hier in samenwerking met natuur mee aan de slag te gaan.

Wat geeft Eco Art therapie jou?

 • Plezier en lef in het maken van creaties
 • Inzicht en heling
 • Positief zelfbeeld
 • Vertrouwen in je intuïtie en sensitiviteit
 • Je vrij voelen om je eigen weg te gaan
 • Je veilig en gesteund voelen vanuit natuurverbondenheid

At the Center of E-ART-H is Art 

Voor wie?

Eco art Therapie past bij jou als je

 • je creativiteit wilt ontwikkelen
 • wilt groeien en ontwikkelen vanuit natuurverbondenheid
 • terug wilt naar de basis in jezelf en het levenJe hebt geen creatief of kunstzinnig talent, achtergrond of vaardigheden nodig.

voor jouw Eco Art traject

Veelgestelde vragen

 • Hoe doe je dat: in samenwerking met natuur creëren?In het kort samengevat: Door vanuit openheid en onbevangenheid  de vraag te stellen: wie of wat wil met mij deze opdracht doen? Je voelt of ziet dan het antwoord door bijvoorbeeld verandering in energie, uitstraling of beweging. In het cursustraject krijg je uitgebreide informatie hoe je dit kunt doen. 
 • Welke materialen heb ik nodig?Je kunt  gewoon gebruiken wat je al in huis hebt. Kleurpotloden, viltstiften, verf, grijs potlood, waskrijt, klei. Het maakt niet uit, als jij het maar prettig werken vindt.Je creatief uiten kan trouwens ook door middel van muziek, zang, dans, beweging. soms wordt je daartoe geïnspireerd in het contact met natuur.
 • Stel ik loop tegen iets in mezelf aan waar ik zelf niet uit kom. Kun jij me dan helpen?Jazeker, ik heb ruim 20 jaar ervaring als holistisch therapeut en die zal ik met liefde inzetten om jou, vanuit natuurverbondenheid en door te creëren, weer op weg te helpen.

A Mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions’ – Oliver Wendell Holmes Jr. –

bevroren aarde

Voorwaarden en disclaimer

Je aanmelding is definitief zodra je betaling ontvangen is. Het Eco Art therapie traject is een product van Hester Tielrooy, INNature, Aardeschool voor leven in verbinding. Met veel liefde heb ik dit traject vormgegeven met als doel dat je leert om in samenwerking met natuur je zelf creatief uit te drukken. Door je aan te melden verklaar je te begrijpen dat INNature of Hester Tielrooy geen garantie kan geven over de resultaten van dit traject en accepteer je de annuleringsvoorwaarden. Ook ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je de opdrachten maakt en  feedback en/of begeleiding vraagt wanneer je dat nodig hebt.