Over Hester

Van een plastic leven naar natuurlijke relaties met al het leven


Hoe plastic is jouw leven? 

In de huidige maatschappij is het vrijwel onnodig om nog buiten te komen, nat te regenen of langere tijd in de natuur te verblijven. Je leeft al gauw een 'plastic leven' waarin je je per auto vervoert van het ene naar het andere verwarmde gebouw. En 'het weer' wordt vooral via de buienradar beleefd.
Zo komen er steeds meer laagjes, letterlijk en figuurlijk, tussen jou en de aarde.

Het doet me pijn als ik zie wat dat met mensen, dieren en de aarde doet. Want zo 'los van aarde' leven heeft effect op al het leven. De verbondenheid die er van nature is wordt ernstig verstoord. Die disbalans is een enorme last om te dragen. En steeds meer mensen voelen die pijn en benoemen het ook. Waarschijnlijk voel jij het ook, het speelt mee in klachten die jij relateert aan 'ik werk te hard', 'mijn gezin is zo druk'.

In het groen gaan

Steeds vaker wordt het verband gelegd tussen gezondheidsklachten en een leefwijze waarin er te weinig contact is met natuur. Het advies is dan om 'in het groen te gaan': ga eens wandelen, fietsen of op een bankje in het park zitten.

Inderdaad komt dan je hoofd tot rust, je lichaam ontspant en je immuunsysteem krijgt een boost. Maar er is niet iets wezenlijks veranderd. Je hebt dan, grof gezegd, je stress gedumpt, je batterij opgeladen en gaat vervolgens op de zelfde voet verder.
Maar...wat heeft 'dat groen' daar aan?


Natuurlijke relaties passend bij deze tijd

​Het kan anders. Op een manier die wederzijds versterkend is. Een manier waardoor er meer harmonie en samenhang komt in AL het leven. Zonder rituelen of attributen te gebruiken. Puur met bewuste aandacht en ontmoeting en uitwisseling vanuit je hart. Eenvoudig, dicht bij jezelf.

Ik begeleid je graag om jouw pad te ontdekken naar natuurlijke relaties met jezelf, je dier en aarde. Een relatie met respect en ruimte voor ieders eigenheid. Een relatie waarin zowel jij als al het andere leven kan groeien en bloeien. Een relatie waar ontmoeting en uitwisseling op het niveau waar we allen één zijn centraal staat.


De natuur in je leven bewust ervaren
brengt je dichter bij jezelf
ontmoet de aarde vanuit je hart
en vind de stilte in jezelf

Hester Tielrooy

Als vrijwilliger help ik bij het schoonmaken van de beken in het Renkums Beekdal.
Zelfs al trek je mij lieslaarzen aan, dan nog lukt het me om kletsnat te worden...

Ik ben een echt buitenmens, vind het heerlijk om te struinen, verlaat graag het gebaande pad om me te laten verrassen door onverwachte ontmoetingen. Dan kan ik mijn gevoel en intuïtie volgen en kies ik mijn eigen pad. Met dieren, natuur en landschap heb ik me van jongsafaan verbonden gevoeld. Ermee communiceren is voor mij de normaalste zaak van de wereld.
Het pad van bewuste natuurbeleving is door mij intuïtief ontwikkeld, vanuit hart en ziel.

En verder..geboren in 1964, afgestudeerd in de sociale wetenschappen en gediplomeerd fietsenmaker. Moeder van een zoon en mijn beste maatje is Lady, de hond met wie ik mooie avonturen in de natuur beleef. Ik volgde vele opleidingen en cursussen in holistische geneeswijzen. Jarenlang heb ik een bloeiende praktijk gehad in persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling tot ik daarin uitgegroeid was en naar een andere opdracht geleid werd.


Roep van de Aarde

In 2012 was ik op Curacao om consulten en workshops te geven. Daar kwamen oude kennis en lang vergeten talenten in mij naar boven. Ik hoorde en voelde de roep van de Aarde.

Het werd me duidelijk dat de tijd rijp was om wat ik ervaar in de natuur, te gaan delen met anderen. Ik dacht het in te voegen in mijn bestaande manier van werken.

Dat bleek niet de bedoeling: ik moest alles loslaten en het letterlijk en figuurlijk vanaf de aarde opbouwen. 

Ik ging de jaren erna door diepe processen en ontwikkelde mijzelf en mijn talenten. Een boeiende ontdekkingsreis waarin ik intuïtief geleid wordt. Een oefening in vertrouwen en overgave. In de zomer van 2015 gaf ik de eerste Workshop Bosbeleving en dat was als een feestje in en met het bos.

Daar kwamen nog andere activiteiten bij en er staat nu een brede basis. Ik ben nu een vervolgprogramma aan het ontwikkelen want er is altijd groei en verdieping mogelijk.


Past mijn aanbod bij jou?

  • Je houdt niet van mensenmassa’s en zoekt graag de stilte in de natuur op. Daar kom je echt tot rust, daar voel jij je thuis.
  • Je voelt je wel eens verdrietig zonder reden, voelt je verloren en zoekend naar je plek op aarde. Je stelt jezelf vragen als: Wat doe ik hier? Waarom is iedereen altijd zo gestresst? Waarom is er zo weinig respect voor alles wat de aarde ons biedt?
  • Je bent nieuwsgierig naar de diepere lagen in natuur en in jezelf.


Welk resultaat kun je verwachten?

Wanneer je met mij op pad bent geweest, verandert er iets diep van binnen. Je voelt je verbonden met je zelf en natuur om je heen. Je voelt je thuis op aarde en ontwikkelt natuurlijke relaties met jezelf en al het leven. Het is een verandering die doorwerkt op alle terreinen in je leven.

Waarom met mij? 

De natuur bewust ontmoeten en ervaren is een benadering die door mijzelf ontwikkeld is. De werkvormen die ik gebruik komen grotendeels voort uit mijn eigen intuïtie en ervaring. Kenmerkend is dat het speelse, het plezier altijd aanwezig is.

Ik ben nieuwsgierig en leergierig en vol vertrouwen in het pad dat mij getoond wordt.

Ik laat me ook inspireren door het werk van onder andere Joseph Cornell, David Abram en John Muir. Ik heb mijn benadering van bewuste natuurbeleving verder zien groeien dankzij de Spirit of Nature training bij Natuurwijs. Bij Brigitta van Spronsen heb ik cursussen 'communiceren met dieren' gevolgd, een feest van herkenning. Momenteel volg ik de IVN opleiding tot natuurgids en de Jaartraining Bomen bij Jeroen Heindijk.


Waar begint jouw ontdekkingsreis?

Groei en bloei consult

Een verrassende en helende ontmoeting met je dier en jezelf.

Er ontstaat een nieuwe balans in verbinding met al het leven en Aarde.

Dat biedt kansen voor groei en bloei van jou en je dier(en).

goed gesprek met je dier

Licht en lucht in je relatie traject

Een frisse wind door de relatie tussen je dier en jou.

Je ervaart meer harmonie, plezier en verbinding in het samenzijn.

En een diepe verbondenheid met jezelf, Aarde en al het leven.

Leven in verbinding cursus

Een inspirerende ontdekkingsreis in jouw relatie met natuur en aarde.

Je ervaart de verbondenheid die er van nature is en neemt je plek in in het geheel.

Dat heeft een helend effect op jezelf, je dier en al het leven.

Je ervaart meer energie, ontspanning en plezier.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren