Over Hester

Natuurlijke relaties met al het leven en Aarde

Helaas wordt de afstand tot 'natuur' steeds groter door onze leefwijze. En daarmee ook de afstand tot je eigen natuur. Je leeft al gauw een 'plastic leven' waarin je je per auto vervoert van het ene naar het andere verwarmde gebouw. Het weer wordt dan vooral via de buienradar beleefd.

Zo komen er steeds meer laagjes, letterlijk en figuurlijk, tussen jou en de aarde. Dit heeft invloed op je energieniveau, je vitaliteit maar ook op het gebruik van je intuïtie, het aanvoelen en waarnemen van subtiele energieën en communicatie. Je raakt als het ware vervreemd van dat deel van jezelf dat communiceert met al het leven.

Deze vervreemding doet veel met mensen, dieren en de aarde. Want zo 'los van aarde' leven heeft effect op al het leven. De verbondenheid die er van nature is wordt ernstig verstoord, er is een ernstige disbalans ontstaan. En steeds meer mensen voelen die pijn en benoemen het ook. Ze maken zich zorgen over de toekomst van de planeet aarde, het welzijn van dieren en voelen onbegrip en machteloosheid bij de manier van omgaan met natuur en milieu.

Natuurlijke relaties voor mens en dier

Natuurlijke relaties passend bij deze tijd

​Het kan anders. Op een manier die wederzijds versterkend is. Een manier waardoor er meer harmonie en samenhang komt in AL het leven. Zonder rituelen of attributen te gebruiken. Puur met bewuste aandacht en ontmoeting en uitwisseling vanuit je hart. Eenvoudig, dicht bij jezelf.

Ik begeleid je graag om jouw pad te ontdekken naar natuurlijke relaties met jezelf, je dier en aarde. Een relatie met respect en ruimte voor ieders eigenheid. Een relatie waarin zowel jij als al het andere leven kan groeien en bloeien. Een relatie waar ontmoeting en uitwisseling op het niveau waar we allen één zijn centraal staat.


De natuur in je leven bewust ervaren
brengt je dichter bij jezelf
ontmoet de aarde vanuit je hart
en vind de stilte in jezelf

Hester Tielrooy

Hester Tielrooy aardecoach

Als vrijwilliger help ik bij het schoonmaken van de beken in het Renkums Beekdal.
Zelfs al trek je mij lieslaarzen aan, dan nog lukt het me om kletsnat te worden...

Ik ben een echt buitenmens, vind het heerlijk om te struinen, verlaat graag het gebaande pad om me te laten verrassen door onverwachte ontmoetingen. Dan kan ik mijn gevoel en intuïtie volgen en kies ik mijn eigen pad. Met dieren, natuur en landschap heb ik me van jongsafaan verbonden gevoeld. Ermee communiceren is voor mij de normaalste zaak van de wereld.
Het pad van bewuste natuurbeleving is door mij intuïtief ontwikkeld, vanuit hart en ziel.

En verder..geboren in 1964, afgestudeerd in de sociale wetenschappen en gediplomeerd fietsenmaker. Moeder van een zoon en mijn beste maatje is Lady, de hond met wie ik mooie avonturen in de natuur beleef. Ik volgde vele opleidingen en cursussen in holistische geneeswijzen. Jarenlang heb ik een bloeiende praktijk gehad in persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling tot ik daarin uitgegroeid was en naar een andere opdracht geleid werd.

Hester Tielrooy blotevoetenwandelen


Roep van de Aarde

In 2012 was ik op Curacao om consulten en workshops te geven. Daar kwamen oude kennis en lang vergeten talenten in mij naar boven. Ik hoorde en voelde de roep van de Aarde.

Het werd me duidelijk dat de tijd rijp was om wat ik ervaar in de natuur, te gaan delen met anderen. Ik dacht het in te voegen in mijn bestaande manier van werken.

Dat bleek niet de bedoeling: ik moest alles loslaten en het letterlijk en figuurlijk vanaf de aarde opbouwen. 

Ik ging de jaren erna door diepe processen en ontwikkelde mijzelf en mijn talenten. Een boeiende ontdekkingsreis waarin ik intuïtief geleid wordt. Een oefening in vertrouwen en overgave. In de zomer van 2015 gaf ik de eerste Workshop Bosbeleving en dat was als een feestje in en met het bos.

Daar kwamen nog andere activiteiten bij en er staat nu een brede basis. Ik ben nu een vervolgprogramma aan het ontwikkelen want er is altijd groei en verdieping mogelijk.


Past mijn aanbod bij jou?

  • Je houdt niet van mensenmassa’s en zoekt graag de stilte in de natuur op. Daar kom je echt tot rust, daar voel jij je thuis.
  • Je voelt je wel eens verdrietig zonder reden, voelt je verloren en zoekend naar je plek op aarde. Je stelt jezelf vragen als: Wat doe ik hier? Waarom is iedereen altijd zo gestresst? Waarom is er zo weinig respect voor alles wat de aarde ons biedt?
  • Je bent nieuwsgierig naar de diepere lagen in natuur en in jezelf.


Welk resultaat kun je verwachten?

Wanneer je met mij op pad bent geweest, verandert er iets diep van binnen. Je voelt je verbonden met je zelf en natuur om je heen. Je voelt je thuis op aarde en ontwikkelt natuurlijke relaties met jezelf en al het leven. Het is een verandering die doorwerkt op alle terreinen in je leven.

Waarom met mij? 

De natuur bewust ontmoeten en ervaren is een benadering die door mijzelf ontwikkeld is. De werkvormen die ik gebruik komen grotendeels voort uit mijn eigen intuïtie en ervaring. Kenmerkend is dat het speelse, het plezier altijd aanwezig is.

Ik ben nieuwsgierig en leergierig en vol vertrouwen in het pad dat mij getoond wordt.

Ik laat me ook inspireren door het werk van onder andere Joseph Cornell, David Abram en John Muir. Ik heb mijn benadering van bewuste natuurbeleving verder zien groeien dankzij de Spirit of Nature training bij Natuurwijs. Bij Brigitta van Spronsen heb ik cursussen 'communiceren met dieren' gevolgd, een feest van herkenning. Momenteel volg ik de IVN opleiding tot natuurgids en de Jaartraining Bomen bij Jeroen Heindijk.


Waar begint jouw ontdekkingsreis?

Relatiegesprek

Relatiegesprek
ontmoeting

Een verrassende en helende ontmoeting met je dier en jezelf.

Er ontstaat een nieuwe balans in verbinding met al het leven en Aarde.

Dat biedt kansen voor groei en bloei van jou en je dier(en).

Licht en lucht in je relatie met je dier

Licht en lucht in je relatie traject

Een frisse wind door de relatie tussen je dier en jou.

Je ervaart meer harmonie, plezier en verbinding in het samenzijn.

En een diepe verbondenheid met jezelf, Aarde en al het leven.

cursus bewuste natuurbeleving

Bewuste natuurbeleving cursus

Een inspirerende ontdekkingsreis in jouw relatie met natuur en aarde.

Je ervaart de verbondenheid die er van nature is en neemt je plek in in het geheel.

Dat heeft een helend effect op jezelf, je dier en al het leven.

Je ervaart meer energie, ontspanning en plezier.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren