Midzomer Natuurretraite


Ontmoet je hele zelf, in verbondenheid met natuur en aarde


De Midzomer Natuurretraite geeft een diepgaande verandering in het ervaren van jezelf in relatie tot natuur en aarde. Op een heel pure en natuurlijke manier dompel je jezelf onder in natuur. Je komt dicht bij jezelf, dicht bij je gevoel. Je ervaart eenheid en verbondenheid.
Je ervaart Leven in verbinding.

De basis voor de Midzomer Natuurretraite is het kampeerweekend midden in het bos. Back to basic, zonder elektriciteit. In het samenzijn met het bos worden blokkades opgelost en wordt het veel eenvoudiger om de eenheid met natuur en aarde te ervaren.

" Het heeft me veel rust gegeven en me inzicht gegeven in hoe ik mezelf voel. Door me een aantal dagen echt onder te dompelen in de natuur en geen afleiding of werk te hebben, merkte ik dat ik snel kon afstemmen op hoe mijn lijf voelt en wat zij nodig had. Zo ging ik tussendoor even slapen en kon ik de rust ook makkelijk nemen. Iets waar ik normaal sneller aan voorbij loop omdat er zoveel afleiding is." Amy van den Tillaart, coach-healer bij My Inside Out


Na het weekend leer je in het online gedeelte wat je ervaren en geleerd hebt te verweven in je dagelijks leven. Zodat jij nooit meer het gevoel van verbinding, het contact met natuur hoeft te missen. Je ervaart eenheid, waar je ook bent, wat je ook doet.

" Het was fijn dat de mails met opdrachten meteen na het weekend beginnen. Dan kun je niet inslapen en is de ervaring nog vers. De regelmaat helpt om het toe te passen in je dagelijks leven. Ik was die periode ook een paar weken op vakantie en heb gewoon daar de opdrachten gedaan. Dat kan prima, natuur is immers overal." Sille Brouwer, Stijlcoach bij 2BU

Speciaal voor wandelcoaches, natuurcoaches en dierentolken is er het Op maat programma. Je krijgt dan 6 uur privé begeleiding waarin ik samen met jou kijk hoe je deze intuïtieve benadering kunt verweven in jouw werkwijze. Een verdieping voor jezelf, je cliënten én voor de natuur waarin je werkt.

Kamperen Quadenoord

Natuurretraite

We kamperen midden in het bos op een natuurkampeerterrein met alleen basisvoorzieningen. Je ervaart rust en stilte.
Er is veel ruimte voor jou en je eigen natuurbeleving. Je komt dicht bij jezelf.


Van binnen is er iets gegroeid en veranderd. Het lijkt misschien een weekendje kamperen, maar het is zoveel meer. Het heeft me zoveel gebracht, maar is moeilijk in woorden uit te leggen. Ik zou het iedereen aanraden: het is echt een verrijking en verdieping van je leven. Leert je op een andere manier naar natuur kijken." Els van Dongen, Leefstijlcoach

Van nature ben je verbonden met alles wat leeft op aarde. Maar door onze leefwijze zijn we steeds meer vervreemd van de natuur. We leven los van de aarde. We verzwakken daardoor onszelf, maar ook al het andere leven en de aarde zelf. De pijn die dat veroorzaakt wordt steeds duidelijker voelbaar. Het wordt ook zichtbaar, bijvoorbeeld in opvallend gedrag van kinderen en huisdieren. Zij laten de keerzijde zien van een leven gericht op denken, op materie, op geld. Gelukkig kunnen we de relatie met natuur en aarde en onszelf herstellen. Daar begeleid ik je graag in.

Hester Tielrooy

Hester Tielrooy

Mijn weg

Met volledige aandacht in de natuur zijn heeft mij veel gegeven. Het was de basis waardoor ik makkelijker door de groei en ontwikkelingsprocessen heen ging.

Net als bij iedereen vonden ook in mijn leven ingrijpende gebeurtenissen plaats. Er was pijn, verdriet, angst en meermalen moest ik mijn leven radicaal omgooien.

Toch was daar ook steeds de acceptatie, de aanvaarding. En dat maakte dat ik relatief makkelijk door deze levensprocessen heen ging.


Bij toeval ontdekte ik dat mijn aanvaarding voortkwam uit mijn dagelijkse wandelingen in de natuur.
Ik ontdekte dat ik van nature heel bekwaam ben in het ervaren van een diepe verbinding met de natuur en aarde. Een diepe verbinding waarvan ik dacht dat iedereen dat zo ervaart. Dat bleek niet zo te zijn. Ik ging onderzoeken wat ik dan precies deed, hoe dat werkt bij mij. Vergeleek het met andere methoden. Kreeg verdieping en vond inspiratie in de ontmoetingen in en met natuur. Intuïtief ontwikkelde ik zo het pad van bewuste natuurbeleving.

Ik ben heel blij dat ik nu manieren heb gevonden om het jou te leren. Zodat je een basis van vertrouwen en overgave, liefde en levenslust kunt ervaren. Werkelijk kunt genieten, dankbaar kunt zijn voor alles, voor werkelijk alles wat er in je leven plaatsvindt. De natuur wijst je de weg en ik leer je graag dat pad te herkennen.

"Er is dieper contact voelbaar met de aarde. Ik kan nu pas echt zeggen hoe het voelt om geaard te zijn en wat dat met me doet. Ik voel me veel krachtiger en voel meer liefde als ik bewust contact maak. Het is voelbaar in mijn lijf: ik voel mijn hart openen, mijn voeten en lijf stromen. Ik sta meer open zonder daar last van te hebben. Heel fijn." Amy van den Tillaart, healer - coach bij Mij inside Out

De basis van de Midzomer Natuurretraite is de onderdompeling in de natuur door langdurig buiten te zijn met bewuste aandacht voor natuur en aarde. Zonder verplichtingen, afleiding en elektriciteit.
Door die onderdompeling lossen belemmeringen tussen jou en natuur vanzelf op en kom je ook dichter bij jezelf.

Je leert de natuur bewust ervaren en krijgt handvaten om dit in je dagelijks leven toe te passen. Zo kun je je altijd die verbondenheid ervaren. Ook als je je vaste route naar de supermarkt loopt of een drukke dag op kantoor hebt. Je hoeft er niet voor naar een natuurgebied, natuur is immers overal.

" Ik heb geleerd hoe ik op dieper niveau contact maak met de aarde en natuur om me heen. Voorheen ging ik veel naar buiten om te wandelen in het bos. Hier voelde ik me beter door en kon lekker ontladen. Na het weekend voelt dit anders. Het contact met de natuur om me heen is gelijkwaardiger. Ik dump niet alleen mijn stress en laad op, maar er is uitwisseling op gelijk niveau. Er is duidelijk een verbinding voelbaar tussen mij en alles wat om mij heen leeft. Iedere boom, vogel en plant groet ik nu. Ik zie ze nu echt."  Amy van den Tillaart, coach-healer bij My Inside Out

Graan

Wat geeft de Midzomer Natuurretraite jou

 • Anders kijken naar natuur. Bewustwording dat natuur overal is en dat je altijd die verbondenheid kunt ervaren. Je hoeft er niet voor naar een natuurgebied of ver land te reizen.
 • Oplossen van dat wat er tussen jou en natuur staat. De smoesjes, weerstand en angsten die jouw weerhouden om naar buiten te gaan, de natuur in te gaan. “Het regent, ik heb geen zin, ik wil niet alleen. Je herkent ze en ze lossen op in jouw toegenomen verlangen om je verbonden te voelen. De innerlijke herkenning van hoe goed het voelt om met bewuste aandacht buiten te zijn. Je voelt je vrij om naar buiten te gaan.
 • Vertrouwen op je intuïtie en gevoel als je buiten bent. Je kunt wandelen in onbekend gebied, wetende dat je altijd je weg zal vinden. Dat leer je in en met het bos. Je leert op jezelf en je intuïtie vertrouwen en dat heeft doorwerking op je alledaagse leven. Daar ga je ook meer op je intuïtie vertrouwen: waar moet ik heen, wat is de volgende stap?
 • Ervaren hoe het voelt als je van binnenuit verbonden bent. Dit is een belangrijk aspect van de bewuste natuurbeleving. Het is niet een trucje of techniek, het is iets dat innerlijk groeit, vanzelf ontstaat tijdens de onderdompeling van deze zomercursus.
 • Leren hoe je natuur bewust kunt ervaren. Speelse oefeningen die eenvoudig toe te passen zijn.

 • Herkennen van uitwisseling en communicatie met bomen, dieren, landschap. Daarin vertrouwen opbouwen en meer voor openstellen.
 • Verweven van bewuste aandacht voor natuur in je dagelijks leven. Dat vraagt om gedragsverandering en het doorbreken van patronen. Hoe sterker het gevoel dat je opgebouwd hebt tijdens het weekend, des te groter wordt het verlangen, des te makkelijker wordt het om de bewuste aandacht voor natuur te verweven in je leven.

"De oefeningen en opdrachten vond ik erg prettig en concreet. Heel fijn. Hierdoor kan ik ze ook gemakkelijk thuis toepassen.Van de week deed ik een oefening en toen ik mijn ogen opende zat er een baby kraai heel dicht naast me. Ik kon me erop afstemmen en er was duidelijk contact. Heel bijzonder dat de omgeving hier zo op reageert." Amy van den Tillaart, Healer bij My Inside Out

Bloeiend koolzaad

Resultaat​​​​

 • Je voelt je verbonden met jezelf en het leven.
 • Je krijgt meer vertrouwen in je intuïtie.
 • Je wordt gevoeliger zonder overprikkeld te raken.
 • Je komt makkelijker bij de stilte in jezelf en je voelt je krachtiger.
 • Je neemt de natuur op een dieper niveau waar, vanuit het hart en zonder oordeel.
 • Je kunt natuur bewust ervaren waar je ook bent. Dat geeft een basis van vertrouwen, rust en aanvaarding.
 • Je ervaart vrijheid in het buiten zijn, belemmeringen zijn opgelost. Je durft nu ook alleen te gaan.
 • Je kunt beter je eigen pad herkennen en belopen.
 • Je voelt vaste grond onder je voeten, rust in je hoofd.
 • Het wordt stil van binnen.

"Ik vond het een heerlijke ervaring. Je krijgt een andere manier van kijken erbij.
Steeds weer andere laagjes. Ik heb een andere kijk op oordelen gekregen. Geleerd dat je iets elke keer opnieuw kunt bekijken. Grootsheid en eenheid ervaren: dat geeft enorm veel ruimte." Sille Brouwer, Stijlcoach bij 2BU

zonsondergang uiterwaarden Doorwerh

En ook

 • Genieten van het leven, wat er ook gebeurt, want er ontstaat een basisvertrouwen.
 • Je veilig voelen en het is makkelijker om je wensen vorm te geven in je leven.
 • Het is eenvoudiger om in het hier en nu te zijn en blijven.
 • Je  verbonden voelen en op je plek voelen, waar je ook bent, wat je ook doet.
 • Je thuis voelen in plaats van vervreemd.
 • Aanvaarding in plaats van strijd en weerstand.
 • Anders kijken naar natuur, naar jezelf.
 • Door de herkenning diep van binnen groeit het verlangen om buiten te zijn en je verbonden te voelen. Het wordt dus steeds meer een tweede natuur.


Buiten zijn zal voor jou een andere betekenis krijgen

" Wat mij echt opgevallen is is het gevoel van eenheid. Ik hoor dat woord dan en heb geen idee wat mensen daarmee bedoelen. Maar nu ervaar ik het zelf 🙂
Ik vond het weekend heel verrassend. Een bijzondere ervaring." Els van Dongen, Leefstijlcoach

"De natuur en aarde voelen niet meer buiten mezelf maar ik voel me er onderdeel van. Ik merk dat ik daarom (nog) meer respect heb voor alles wat om me heen groeit, bloeit en leeft. Ik vraag voortaan toestemming of ik ergens mag zitten, iets mag meenemen uit de natuur. Ik merk dat de aarde me daardoor juist meer ondersteunt en voelbaar is. Omdat ik er bewust contact mee maak. Dat wordt zo gewaardeerd!" Amy van den Tillaart, Healer - coach bij My Inside Out

lage kampeerveld

De Midzomer Natuurretraite past bij jou als je...

 • ervan houdt om buiten te zijn.
 • nieuwsgierig bent naar verdieping in jouw relatie met natuur en jezelf.
 • het oké vindt om in een tent te slapen, back to basic te gaan.
 • ervaring hebt in naar jezelf kijken en je gevoelens toelaten. 
 • een open, nieuwsgierige houding hebt en bent bereid om alles wat je weet los te laten.
 • niet bang bent om te spelen, om humor en genieten toe te laten.

  En meer is er niet nodig 🙂
Hester Tielrooy

Midzomer Natuurretraite

22 - 24 juni 2018


Praktische informatie


Vrijdag 22 juni 15.00 uur - zondag 24 juni 17.00 uur


We kamperen op Natuurkampeerterrein Quadenoord in Renkum midden in het bos. Vlakbij onze kampeerplek is een toilet en waterpomp. Warme douches zijn op een kwartiertje loopafstand.
Je verblijft in je eigen tent. Heb je geen kampeerspullen dan kun je ze via mij huren.
Voor eten en drinken zorg ik, eenvoudig, vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Je krijgt 6 dagdelen programma, tussendoor steeds 2 uur pauze voor luieren, genieten, eten, douchen. Mijn tipi geeft ons een beschutte groepsruimte wanneer dat nodig is.

Quadenoord ligt in een prachtige bosrijke omgeving met grafheuvels van ruim 3000 jaar oud.
Het landgoed grenst aan het Renkums Beekdal; een prachtig natuurgebied met sprengen en beken. 


Hoe ga jij meedoen?


Basis

 • zomercursus bewuste natuurbeleving: 6 dagdelen
 • veel ruimte voor jezelf en je eigen natuurbeleving
 • praktische oefeningen die je eenvoudig zelf kunt doen
 • inspiratieboekje om bewuste natuurbeleving thuis toe te passen
 • verblijfkosten natuurkampeerterrein
 • alle maaltijden (vegetarisch, biologisch), onbeperkt koffie en thee, fruit en gezonde versnaperingen

280,-

.

Uitgebreid 

 • zomercursus bewuste natuurbeleving: 6 dagdelen
 • veel ruimte voor jezelf en je eigen natuurbeleving
 • praktische oefeningen die je eenvoudig zelf kunt doen
 • inspiratieboekje om bewuste natuurbeleving thuis toe te passen
 • verblijfkosten natuurkampeerterrein
 • alle maaltijden (vegetarisch, biologisch), onbeperkt koffie en thee, fruit en gezonde versnaperingen

+


 • 6 weken lang, 2 x per week thuisopdrachten die structuur bieden om bewuste natuurbeleving in je dagelijks leven te verweven.
 • deelname aan besloten groep
 • mogelijkheid tot krijgen van feedback op je ervaringen

340,-

Op maat

 • zomercursus bewuste natuurbeleving: 6 dagdelen
 • veel ruimte voor jezelf en je eigen natuurbeleving
 • praktische oefeningen die je eenvoudig zelf kunt doen
 • inspiratieboekje om bewuste natuurbeleving thuis toe te passen
 • verblijfkosten natuurkampeerterrein
 • alle maaltijden (vegetarisch, biologisch), onbeperkt koffie en thee, fruit en gezonde versnaperingen

+


 • 6 weken lang, 2 x per week thuisopdrachten die structuur bieden om bewuste natuurbeleving in je dagelijks leven te verweven.
 • deelname aan besloten groep
 • mogelijkheid tot krijgen van feedback op je ervaringen

+


 • 6 uur 1 op 1 begeleiding
  om deze intuïtieve benadering te integreren in jouw werkwijze als natuurcoach, wandelcoach of dierentolk.

620,-*

* De Zomer Natuurretraite wordt dit jaar voor de derde keer gegeven. Op verzoek van deelnemers bied ik nu ook een Op maat programma aan voor natuur-, en wandelcoaches en dierentolken. Deze pilot bied ik eenmalig aan voor een gereduceerd tarief.

Kampeerveld Quadenoord

Veelgestelde vragen

 • Ik ben hoogsensitief en ik ben graag in de natuur want dan kom ik tot rust. Maar ik ben bang dat ik dan veel te veel prikkels binnenkrijg als ik me zo bewust ga verbinden met natuur. Is de Vrij Buiten zomercursus dan wel geschikt voor mij?
  Ja zeker, je zult er veel aan hebben. Het mooie is dat je juist veel meer aan kunt als je je met aarde en natuur verbonden voelt.
 • Is dit hetzelfde als wandelcoaching?
  Nee, het is iets heel anders. Bij wandelcoaching ga je de natuur in om over je problemen te praten. Bij bewuste natuurbeleving ga je jouw relatie met natuur en aarde een heel andere invulling geven.
 • Ik ga al elke dag met de hond naar het bos. Wat geeft deelname aan de zomercursus me dan?
  Heel veel! In plaats van op je hond te letten kun je nu al je aandacht richten op de natuur en Aarde.

Na aanmelding ontvang je de factuur.
Na betaling van het volledige bedrag is je plek gereserveerd.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers.

" Ik merk nu hoe pijnlijk het is om de natuur niet als onderdeel in jezelf te voelen. Op de een of andere manier werkt het zo dat als ik dichter bij de natuur kom, ik ook dichter bij mezelf kom. Zo binnen, zo buiten. Een hele mooie ervaring waarvan ik niet eens alles onder woorden kan brengen. Het voelt als een laag dieper."  Amy van den Tilaart, Coach & Healer bij My Inside Out

Vragen? Ik beantwoord ze graag.

Hester Tielrooy

06-27375247
info@hestertielrooy.nl

Voorwaarden en disclaimer

Je aanmelding is definitief zodra je betaling ontvangen is. De Midzomer Natuurretraite is een product van Hester Tielrooy, Praktijk voor Vitaliteit en Bewustwording. Met veel liefde heb ik deze Midzomer Natuurretraite vormgegeven met als doel dat je leert natuur bewust te ervaren zodat je verbondenheid gaat ervaren, waar je ook bent, wat je ook doet. Door je aan te melden verklaar je te begrijpen dat de Praktijk voor Vitaliteit en Bewustwording of Hester Tielrooy geen garantie kan geven over de resultaten van deze cursus en accepteer je de annuleringsvoorwaarden. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je aanwezig kunt zijn tijdens het weekend, en je thuisopdrachten maakt.

Annuleren Verdiepingsweekend 22-24 juni
Kosteloos annuleren kan tot 8 juni 2018.
Wil je na 8 juni annuleren dan ben je de helft van het bedrag verschuldigd, tenzij een andere deelnemer jouw plaats inneemt.