Cursus bewuste natuurbeleving


Leer de natuur bewust ervaren en voel je verbonden met aarde


 • Verlang jij naar een diepere verbinding met jezelf en natuur?
 • Wil jij vaste grond onder je voeten ervaren?
 • Verlang je naar een meer natuurlijke benadering van het leven?
 • Wil je meer vanuit je hart leven ?
 • Ben je benieuwd naar de andere lagen die in het leven, in natuur te ervaren zijn?

  Dan is de cursus bewuste natuurbeleving jou op het lijf geschreven. 

Dit is een individuele leerweg waarin je natuur bewust leert ervaren. Je verkent en verdiept je relatie met natuur, aarde en jezelf.
Op een ontspannen manier los je obstakels op en wordt het veel eenvoudiger om de verbinding met natuur en aarde te ervaren.
Je leert bewuste aandacht voor natuur te verweven in je dagelijks leven. Zodat jij nooit meer het gevoel van verbinding, het contact met natuur hoeft te missen. 

Je ervaart eenheid, waar je ook bent, wat je ook doet.

" Ik heb geleerd hoe ik op dieper niveau contact maak met de aarde en natuur om me heen. Voorheen ging ik veel naar buiten om te wandelen in het bos. Hier voelde ik me beter door en kon lekker ontladen. Na het weekend voelt dit anders. Het contact met de natuur om me heen is gelijkwaardiger. Ik dump niet alleen mijn stress en laad op, maar er is uitwisseling op gelijk niveau. Er is duidelijk een verbinding voelbaar tussen mij en alles wat om mij heen leeft. Iedere boom, vogel en plant groet ik nu. Ik zie ze nu echt."   Amy van den T.,  holistisch coach

"Ik vond de cursus heel waardevol. Had niet gedacht dat het zoveel impact zou hebben.
We zijn gewend van therapie: je praat, therapeut praat terug en je doet wat oefeningen thuis. En dan ben je weer een klein stapje geholpen.
Maar dit gaat veel verder. Is veel intensiever en veel effectiever.
Het is een heel mooi pakket."
 
Joan R., homeopaat

bloeiende heide cursus bewuste natuurbeleving

Vanuit het voelen,
natuur ontdekken, proeven en beleven,

Zonder oordeel, zonder labels,
waarnemen met je hart.

Je ervaart hoe het is
om in en met natuur te zijn.

Je voelt je dicht bij jezelf, verbonden met al het leven.

Je ervaart Leven in verbinding

Van nature ben je verbonden met alles wat leeft op aarde. Maar door onze leefwijze zijn we steeds meer vervreemd van de natuur. We leven los van de aarde. We verzwakken daardoor onszelf, maar ook al het andere leven en de aarde zelf.

De pijn die dat veroorzaakt wordt steeds duidelijker voelbaar. Het wordt ook zichtbaar, bijvoorbeeld in opvallend gedrag van kinderen en huisdieren. Zij laten de keerzijde zien van een leven gericht op denken, op materie, op geld.

Gelukkig kunnen we de relatie met natuur en aarde en onszelf herstellen.
Daarom neem ik je graag mee naar buiten.

Mijn weg

Mijn naam is Hester Tielrooy. Holistisch therapeut, dierentolk en natuurgids. Dat alles heb ik samengebracht onder de noemer 'Aardecoach'.
Het liefst van alles, ben ik buiten.

Met volledige aandacht in de natuur zijn heeft mij veel gegeven. Het was de basis waardoor ik makkelijker door de groei en ontwikkelingsprocessen heen ging.

Net als bij iedereen vonden ook in mijn leven ingrijpende gebeurtenissen plaats. Er was pijn, verdriet, angst en meermalen moest ik mijn leven radicaal omgooien. 

Toch was daar ook steeds de acceptatie, de aanvaarding. En dat maakte dat ik relatief makkelijk door deze levensprocessen heen ging.

Hester Tielrooy Aardecoach voor mens en dier

Bij toeval ontdekte ik dat mijn aanvaarding voortkwam uit mijn dagelijkse wandelingen in de natuur. Ik bleek van nature heel bekwaam te zijn in het ervaren van een diepe verbinding met de natuur en aarde. Een diepe verbinding waarvan ik dacht dat iedereen dat zo ervaart. Dat bleek niet zo te zijn.

Ik ging onderzoeken wat ik dan precies deed, hoe dat werkt bij mij. Vergeleek het met andere methoden. Kreeg verdieping en inspiratie. En zo ontstond het pad van bewuste natuurbeleving.

Hester Tielrooy natuurgids Quadenoord

Bewuste natuurbeleving is een intuïtieve benadering van jezelf, al het andere leven en Aarde. Je voelt je verbonden op een diep niveau.
Dit is helend voor jou, al het andere leven en Aarde.
De natuur wijst je de weg en ik leer je graag dat pad te herkennen.

"Er is dieper contact voelbaar met de aarde. Ik kan nu pas echt zeggen hoe het voelt om geaard te zijn en wat dat met me doet. Ik voel me veel krachtiger en voel meer liefde als ik bewust contact maak. Het is voelbaar in mijn lijf: ik voel mijn hart openen, mijn voeten en lijf stromen. Ik sta meer open zonder daar last van te hebben. Heel fijn."  Amy van den T.,  holistisch coach

Bloeiende Brem Cursus bewuste natuurbeleving

Cursus Bewuste natuurbeleving

De cursus bewuste natuurbeleving is een individueel traject waarin je verschillende aspecten van bewuste natuurbeleving ervaart en verweeft in je dagelijks leven. Je leert de natuur bewust ervaren en krijgt handvaten om dit in je dagelijks leven toe te passen. Zo kun je je altijd die verbondenheid ervaren. Ook als je je vaste route naar de supermarkt loopt of een drukke dag op kantoor hebt. Je hoeft er niet voor naar een natuurgebied, natuur is immers overal.

Dit verrassende traject start met een natuurontdekkingstocht in het Renkums Beekdal.

Aansluitend ga je dit minimaal 6 weken lang toepassen aan de hand van inspirerende oefeningen die ik je per mail toestuur. Je krijgt daarbij onbeperkt persoonlijke begeleiding via mail en /of telefoon.
Dankzij deze opdrachten verweef je bewuste natuurbeleving in je dagelijks leven. Zodat jij je altijd en overal verbonden kunt voelen met jezelf als onderdeel van het Web of Life.

De wandeling met jou heeft veel meer gedaan dan wat ik onder woorden kan brengen! Joan R, homeopaat

Wat geeft de cursus bewuste natuurbeleving jou

 • Anders kijken naar natuur. Bewustwording dat natuur overal is en dat je altijd die verbondenheid kunt ervaren. Je hoeft er niet voor naar een natuurgebied of ver land te reizen.
 • Oplossen van dat wat er tussen jou en natuur staat. De smoesjes, weerstand en angsten die jouw weerhouden om naar buiten te gaan, de natuur in te gaan. “Het regent, ik heb geen zin, ik wil niet alleen". Je herkent ze en ze lossen op in jouw toegenomen verlangen om je verbonden te voelen. De innerlijke herkenning van hoe goed het voelt om met bewuste aandacht buiten te zijn. Je voelt je vrij om naar buiten te gaan.

 • Vertrouwen op je intuïtie en gevoel als je buiten bent. Je leert op jezelf en je intuïtie vertrouwen en dat heeft doorwerking op je alledaagse leven. Daar ga je ook meer op je intuïtie vertrouwen: waar moet ik heen, wat is de volgende stap?

 • Ervaren hoe het voelt als je van binnenuit verbonden bent. Dit is een belangrijk aspect van de bewuste natuurbeleving. Het is niet een trucje of techniek, het is iets dat innerlijk groeit, gaandeweg vanzelf ontstaat.

 • Leren hoe je natuur bewust kunt ervaren. Speelse oefeningen die eenvoudig toe te passen zijn.

 • Verweven van bewuste aandacht voor natuur in je dagelijks leven. Dat vraagt om gedragsverandering en het doorbreken van patronen. Hoe sterker het gevoel dat je opbouwt, des te groter wordt het verlangen, des te makkelijker wordt het om de bewuste aandacht voor natuur te verweven in je leven.

"De oefeningen en opdrachten vond ik erg prettig en concreet. Heel fijn. Ik kan ze ook gemakkelijk thuis toepassen. Van de week deed ik een oefening en toen ik mijn ogen opende zat er een baby kraai heel dicht naast me. Ik kon me erop afstemmen en er was duidelijk contact. Heel bijzonder dat de omgeving hier zo op reageert." Amy van den T, holistisch coach

Bloeiend koolzaad Cursus bewuste natuurbeleving

Resultaat

 • Je voelt je verbonden met jezelf en het leven.
 • Je merkt dat dieren anders op je reageren

 • Je krijgt meer vertrouwen in je intuïtie.
 • Je wordt gevoeliger zonder overprikkeld te raken.

 • Je komt makkelijker bij de stilte in jezelf en je voelt je krachtiger.
 • Je neemt de natuur op een dieper niveau waar, vanuit het hart en zonder oordeel.
 • Je kunt natuur bewust ervaren waar je ook bent. Dat geeft een basis van vertrouwen, rust en aanvaarding.

 • Je ervaart vrijheid in het buiten zijn, belemmeringen zijn opgelost. 

 • Je kunt beter je eigen pad herkennen en belopen.
 • Je voelt vaste grond onder je voeten, rust in je hoofd.
 • Het wordt stil van binnen.
volle maan Nederrijn Cursus bewuste natuurbeleving

En ook

 • Genieten van het leven, wat er ook gebeurt, want er ontstaat een basisvertrouwen.
 • Je voelt je veilig en het is makkelijker om je wensen vorm te geven in je leven.
 • Het is eenvoudiger om in het hier en nu te zijn en blijven.

 • Je zult je verbonden voelen en op je plek voelen, waar je ook bent, wat je ook doet.
 • Je gaat je thuis voelen in plaats van vervreemd.
 • Aanvaarding in plaats van strijd en weerstand.

 • Je gaat anders kijken naar natuur, naar jezelf.
 • Je relatie met dieren waarmee je samenleeft verdiept zich
 • Door de herkenning diep van binnen groeit het verlangen om buiten te zijn en je verbonden te voelen. Het wordt dus steeds meer een tweede natuur.

Buiten zijn zal voor jou een andere betekenis krijgen

"De natuur en aarde voelen niet meer buiten mezelf maar ik voel me er onderdeel van. Ik merk dat ik daarom (nog) meer respect heb voor alles wat om me heen groeit, bloeit en leeft. Ik vraag voortaan toestemming of ik ergens mag zitten, iets mag meenemen uit de natuur. Ik merk dat de aarde me daardoor juist meer ondersteunt en voelbaar is. Omdat ik er bewust contact mee maak. Dat wordt zo gewaardeerd!" Amy vd T. holistisch coach

Klaver en boterbloem Cursus bewuste natuurbeleving

Past de cursus bewuste natuurbeleving bij mij?

 • De cursus bewuste natuurbeleving is jou op het lijf geschreven als je ervan houdt om buiten te zijn. Je bent nieuwsgierig naar verdieping in wat je ervaart in de natuur. Je wilt natuur graag verweven in je leven.

 • Je hebt een open, nieuwsgierige houding en bent bereid om alles wat je weet los te laten. Je bent niet bang om te spelen, humor en genieten toe te laten.
   
 • En meer is er niet nodig.
Hester Tielrooy Aardecoach voor mens en dier

Doe je mee?

Cursus bewuste natuurbeleving

Individueel traject
Start op een door jou gekozen moment

Programma op maat

De cursus bewuste natuurbeleving wordt volledig afgestemd op jouw wensen en verlangens. Precies dat komt aan bod wat jou nu het meest verder helpt op je pad.
We gaan niet praten over wat je bezighoudt, we gaan spelenderwijs ontdekken en voelen wat er gebeurt in de ontmoeting met natuur en aarde. Het is beyond therapie of coaching, het is een
onderdompeling in een wereld zonder woorden.

Modules cursus bewuste natuurbeleving

Graan

Basis Module

Nice to meet you

Innerlijke houding voor Natuurontmoetingen

omgangsvormen

lijsterbes bewuste natuurbeleving module 1

Module 1
Awaken your senses

Ontdek en ontwikkel meer dan 50 Senses

verbonden in Web of Life

bloeiende brem bewuste natuurbeleving module 2

Module 2
Touched by Earth

Ontmoet Aarde vanuit je hart 


hartsverbinding

Crocus bewuste natuurbeleving module 3

Module 3
Dancing with the wind

Leef en beleef samen

hartsverbinding

Klaver en boterbloem bij De Beken

Module 4
Eco-Art

Bevrijd je oorspronkelijke creativiteit

spontaniteit

Module 5
More than a Mirror

In gesprek met je dier 

gevoelsvlak

Na de Basis Module kun je je reis door je relatie met natuur vervolgen door te kiezen voor 1 van de overige modules.
Module 1, 2 en 3 starten met een individuele natuurontdekkingstocht in het Renkums Beekdal. 
Aansluitend ga je bewuste natuurbeleving toepassen aan de hand van inspirerende oefeningen die ik je per mail toestuur. Je krijgt daarbij onbeperkt persoonlijke begeleiding via mail en /of telefoon. 
De Basis Module en Module 4,5 en 6 zijn volledig online.

Meld je aan voor jouw individuele cursus bewuste natuurbeleving
info@hestertielrooy.nl of 0627375247


Alles op een rijtje

Cursus bewuste natuurbeleving Module 1,2 en 3

 • Individueel traject
 • Natuurontdekkingstocht van 2 uur in het Renkums Beekdal waarin je de basisaspecten van Leven in verbinding ervaart
 • 6 opdrachten om Leven in verbinding in je dagelijks leven toe te passen
 • Persoonlijke begeleiding via mail en/of telefoon

Je bijdrage voor dit individuele traject is 180,- per module

Cursus bewuste natuurbeleving Module 4,5 en 6

 • Individueel traject
 • Persoonlijke begeleiding via mail en/of telefoon
  Voor meer informatie neem contact op 


Veelgestelde vragen

 • Ik ben hoogsensitief en ik ben graag in de natuur want dan kom ik tot rust. Maar ik ben bang dat ik dan veel te veel prikkels binnenkrijg als ik me zo bewust ga verbinden met natuur. Is de cursus bewuste natuurbeleving dan wel geschikt voor mij?
  Ja zeker, je zult er veel aan hebben. Het mooie is dat je juist veel meer aan kunt als je je met aarde en natuur verbonden voelt.

 • Is dit hetzelfde als wandelcoaching?
  Nee, het is iets heel anders. Bij wandelcoaching ga je de natuur in om over je problemen te praten. Bij bewuste natuurbeleving ga je jouw relatie met natuur en aarde een heel andere invulling geven.
 • Ik ga al elke dag met de hond naar het bos. Wat geeft deelname aan de Leven in verbinding cursus me dan?
  Heel veel! In plaats van op je hond te letten kun je nu al je aandacht richten op de natuur en Aarde.

Aanmelden

Meld je aan via het contactformulier.
Na aanmelding neem ik contact met je op en plannen we de Natuurontmoeting op maat.

"Ik merk nu hoe pijnlijk het is om de natuur niet als onderdeel in jezelf te voelen. Op de een of andere manier werkt het zo dat als ik dichter bij de natuur kom, ik ook dichter bij mezelf kom. Zo binnen, zo buiten. Een hele mooie ervaring waarvan ik niet eens alles onder woorden kan brengen. Het voelt als een laag dieper."  Amy vd T. holistisch coach

blotevoetenwandelen bloeiende hei

Voorwaarden en disclaimer

Je aanmelding is definitief zodra je betaling ontvangen is. De cursus Bewuste Natuurbeleving is een product van Hester Tielrooy, Praktijk voor Vitaliteit en Bewustwording. Met veel liefde heb ik deze cursus vormgegeven met als doel dat je leert natuur bewust te ervaren zodat je verbondenheid gaat ervaren, waar je ook bent, wat je ook doet. Door je aan te melden verklaar je te begrijpen dat INNature of Hester Tielrooy geen garantie kan geven over de resultaten van deze cursus en accepteer je de annuleringsvoorwaarden. Ook ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je aanwezig kunt zijn tijdens de natuurontdekkingstocht, het maken van je thuisopdrachten en het vragen van feedback en/of begeleiding.

Vragen? Ik beantwoord ze graag.

Hester Tielrooy bewuste natuurbeleving

06-27375247
info@hestertielrooy.nl